2013. július 29., hétfő

Kezdet

Üdvözlök minden kedves erre tévedő idegent!

Régóta fontolgattam már egy ehhez hasonló blog létrehozását, ugyanis sokat olvasok, szeretek olvasni, és mindig rengeteg gondolatom van egy-egy könyvvel kapcsolatban, amiket azonban egy idő után mindig elfelejtek. Ezek szeretném tehát megörökíteni itt. Mivel ez az első hivatalos bejegyzésem ezen az új, könyvekkel foglalkozó blogomon, valószínűleg borzasztó esetlen, és kevéssé összeszedett lesz. Kérlek, nézzétek el nekem! :)

Tehát miről is fog ez szólni? Mint az a címből is kiderült (Tina's Bookland), könyvekről. Ez az én "könyvvilágom". Előre le kell szögeznek, hogy az oldalon a későbbiekben megtalálható bejegyzések csak és kizárólag az én személyes véleményemről, benyomásaimról és érzéseimről szólnak majd az általam olvasott könyvek kapcsán.
Szóval akkor..? Tehát nem vagyok szakértő, nem vagyok hivatásos "kritikus", pusztán önmagam szórakoztatására csinálom az egészet, hogy a későbbiekben is felidézhessem, mit olvastam, mit éreztem olvasás közben, mi jutott eszembe a könyvről. Ha nem lesz egyetlen látogatóm, az sem baj :) Persze, azért örülök mindenkinek, aki itt van! :) Köszönöm, hogy elviselitek az agymenésemet!

Hogy fogok rendszerezni? Az egyelőre biztos, hogy a könyveket kategóriákba sorolom majd. Romantikus, Young Adult, Fantasy, Krimi, stb... Akár ezeken belül is lehetnek majd külön kategóriák, és természetesen egy könyve több kategória is igaz lehet, ebben az esetben, mindben feltüntetem.
És értékelni? Szöveges értékelés mindig lesz. Nem tudom előre megmondani, mik lesznek az állandó értékelési pontok (karakterek, borító, stílus, hossz...), mert ez tényleg a pillanatnyi benyomásaimról fog szólni. A pontozás akármekkora is a skála, sosem valami pontos, így lehet később kitalálok valami módszert erre, azonban kezdetben 1-5-ig fogom értékelni a könyveket.

Remélem, minden kérdésre választ kaptatok :) Ha mégsem, kommentben várom a hozzászólásokat, észrevételeket!